editorial

I dag er det mange aktiviteter og leker som skjer inne, og mye av det i stigende grad foran en skjerm. Men det er viktig for barn å bevege seg og komme ut, og det kan du hjelpe med ved å velge leker som nettopp stimulerer til utendørs lek og moro.

Fordeler med utendørs lek

Det finnes flere fordeler ved at barna leker utendørs. Noen av dem er:

 – De kommer seg ut og får frisk luft

 – De beveger seg ofte mer, og får derfor glede av fysisk aktivitet

 – De får nye inntrykk fra omgivelsene, naturen, været osv.

 – De leker ofte sammen med andre

 – De får brukt masse energi, som kan gi mer ro i kroppen og bedre søvn

Dette er noe som både er bra for barnas generelle fysiske helse, der fysisk aktivitet og bevegelse er utrolig viktig for dem. Og så er det samtidig noe som kan forbedre deres mentale velvære, og samtidig stimulere deres utvikling på andre måter enn innendørs og stasjonær lek.

Finn drager til barna dine

leker

Drager er en utrolig herlig leke som har vært populær blant både barn og voksne i mange, mange år. I virkeligheten er det en ganske simpel lek, der det handler om å få dragen til å fly gjennom luften. Men det krever litt teknikk, det krever fysisk bevegelse, og det krever tålmodighet – alle ting som barna har glede av.

Mange barn elsker å se sin drage fly gjennom luften, og spesielt hvis du finner drager med flotte motiver. Det kan for eksempel være av kule dyr, fly eller bare fargerike designs. 

Det er en herlig aktivitet som hele familien kan være med på, og man kan bruke mange timer på å løpe rundt med dragene for å få de til å fly. Uten tvil et godt bud når dere skal leke utendørs med barna.