editorial

Skal du legge nytt tak på huset, skuret eller garasjen? Da er det lurt å sette seg godt inn i hva slags taktyper som finnes på markedet, hvilke som holder lengst, og hva du egentlig skal velge ut ifra dine behov. Her skal vi se litt nærmere på ulike taktyper og også undersøke hvordan nye materialer som plast kan egne seg som en god takløsning. 

Tak er ikke bare tak 

Det er nemlig ikke sånn at tak bare er tak – det er faktisk viktig hva du velger, og mer å velge mellom enn du kanskje umiddelbart er klar over. Det finnes nemlig mange ulike taktyper på markedet, og det viktigste er at du velger en som passer perfekt til deg og den konstruksjonen du skal legge tak på. Tak er selvfølgelig en praktisk løsning som skal være varig og funksjonell, men det er også noe som skal være pent å se på. Det er jo en stor del av eksempelvis et hus, og huset får vidt forskjellige uttrykk alt etter om man velger teglesteinstak eller takpapp.

Trapesplater

Men det er jo ikke bare på hus man kan legge tak, det gjelder også for skur og garasjer. Da kan det også være en god ide å sørge for at det er et praktisk tak, som allikevel holder seg i lang tid før du må skifte det ut igjen og som kanskje har en spesifikk praktisk funksjon. La oss se litt nærmere på det.

Smart med trapesplater

En løsning som er spesielt smart hvis du skal legge tak på for eksempel en garasje eller et skur, er trapesplater. Trapesplater kan enkelt brukes til takløsninger. Det er også en løsning som gjør at man kan ha et nesten gjennomsiktig tak, det vil si at man kan slippe inn dagslys. Det er smart i en mørk garasje eller et skur.