Hvorfor ruser så mange unge seg?

Spørsmålet har nok undret mange foreldre opp gjennom årene. Hvorfor ruser egentlig så mange unge seg? Klart er det mange voksne som også ruser seg, men går en tilbake, så er det gjerne i ungdomsårene at problemene begynte. Derfor er det interessant å se nærmere på dette problemet. Faktum er at ungdom er i en veldig sårbar alder, der en prøver å passe inn samtidig som en ikke har de beste forutsetningene for å ta avgjørelser.

Dette ender fort opp med at en havner i en problemstilling der en blir tilbudt for eksempel narkotika og ikke har evnen eller voksenheten til å takke nei til rusmidlene. Det er en trend som føres med lengre i livet, og avhengigheten tar mange allerede i ung alder. Heldigvis finnes det alternativer som hos https://www.heimveg.no/ som kan hjelpe deg ut av rusen uansett hvor i livet du måtte være. 

Kom deg ut av rusen

Det kan være vanskelig å se for seg at en har en vei ut av rusen, spesielt dersom en har vært avhengig helt siden tenårene. De fleste i denne gruppen faller inn i en sone der de ikke ser en vei ut, og de dør som oftest i ganske så ung alder fordi de ikke finner utveien. Det er derimot absolutt håp der ute, og den kampen en har kjempet mot rusen trenger ikke å gis opp bare fordi en ikke har funnet utveien på mange år. 

Det er viktig for deg som sliter med rusen, enten du er ung nå eller har drevet med det i flere tiår, at du ser for deg en bedre utvei, og der finnes det rusterapeuter som kan hjelpe deg med dette. Det finnes nemlig helt nye teknikker og metoder som ikke har noen likhet med det du mest sannsynlig tidligere har prøvd. Gi det en sjanse da vel!