Er det kanskje på tide å oppgradere sengen litt? Her skal vi se litt nærmere på hvilke ting du skal være obs på, når du skal finne ut av om sengen kanskje er blitt moden for utskiftning, og hvordan du velger riktig seng når du skal kjøpe ny. 

Er det på tide å skifte ut? 

Men hvordan vet man egentlig om det er på tide å skifte ut sengen? Mange kjøper en seng som de har i mange år og tenker at det er et mer eller mindre evigvarende møbel, men det er dessverre ikke tilfellet. Hvert fall ikke hvis man ikke har prioritert høy kvalitet på sengekjøpet i utgangspunktet. Da er sannsynlgheten stor for at du burde ha skiftet ut sengen for lenge siden.

Hvis du merker at madrassen eller madrassene er blitt ujevne, har søkk, er for myke og ikke støtter godt nok – hvis du våkner med vond rygg eller hofte – ja, så kan det faktisk være sengen som er problemet. Når du skal bytte ut sengen, så er det også viktig at du vet hvordan du velger riktig, så det skal vi se litt nærmere på nå. 

Sånn velger du riktig seng! 

Å velge riktig seng handler ikke bare om å velge riktig sengetype. Det kan være en kontinentalseng, en regulerbar seng eller en rammemadrass. Det kommer i stor grad an på budsjett og hvor mye man vil investere i ny seng, men uansett hva man velger, er det viktig at man velger gode madrasser. 

Du finner et stort utvalg på https://www.bedrenaetter.no/ der du også kan lese mer om hvordan du velger riktig fasthet. Det er alltid lurt å velge flere madrasser, så man får støtte i flere lag, og alle disse skal ha riktig fasthet. De fleste trenger enn fastere madrass enn de tror, og derfor er det lurt å sette seg inn i akkurat hva man trenger.