Ulike typer hårtap og hva du skal gjøre med det

Hårtap er vanligvis noe som folk ikke vil ha i livet. Hårtap blir vanligvis opplevd av menn, og blir sett på som en ulempe som vi helst ikke vil takle eller takle så raskt og smertefritt som mulig. Mange menn opplever håravfall på et tidspunkt i livet, og da en slik bransje har dukket opp bare for å håndtere de forskjellige typene håravfallssaker der ute.

Den vanligste typen hårtap kalles mannlig skallethet. Dette begynner vanligvis å skje for menn i trettiårene og går sakte fremover etter hvert som mannen eldes. Skalletheten starter først rett over pannen, og hårfestet går sakte tilbake etter hvert som mannen eldes. Det blir generelt sett på som en del av aldringsprosessen for mennene som opplever den. Noen ganger kan denne formen for hårtap skje for tidlig, noen ganger så tidlig som i tenårene.

Parykk eller medisinsk hårbehandling?

Den vanligste behandlingsformen for denne typen hårtap er bruk av tupe i tilfeller av mild skallethet og full parykk for de mer avanserte tilfellene. For de uvanlige hårtapstilfellene der håret går tapt i tilfeldige flekker i hodebunnen, anbefales det at personen barberer hodet helt skallet før han bruker en parykk.

Å barbere hodet helt skallet kan også være en relativt drastisk løsning for mennene som opplever skallethet av menn, som ikke ønsker å ha på seg en tupe, men i stedet velge «tøff fyr». Hårerstatningsterapi er også et mulig alternativ for alle typer hårtap, men anbefales vanligvis som en siste utvei, da prosedyren er relativt dyr. Uansett, hvis du ser en person som opplever hårtap, kan du prøve å ikke gjøre narr av dem.

Spørsmålet om en skal bruke tupe og parykk, eller investere i hårtapsbehandling, er et vanskelig spørsmål, uten tvil. Til syvende og sist er derimot det beste å velge en god behandling mot hårtap, slik at en kan stoppe det før det er for sent!