editorial

Lån på nettet er et marked i stor vekst, og det kommer hele tiden nye typer lån og tilbud virker det som. Derfor kan man som forbruker fort bli litt forvirret og overveldet hvis man begynner å undersøke markedet for lån online. Her skal vi se hvilke ting du bør sjekke først – det er kanskje ikke det du tror. 

Bruk tid på å sammenligne 

Noe av det første man skal gjøre, er å sette av tid til å undersøke godt før man eventuelt velger et lån. Det kan man eksempelvis gjøre ved å sammenligne flere lån. Når man bare overordnet ser på alle lånene som finnes på nettet, så kan det virke som om de tilbyr omtrent det samme og til omtrent samme pris, men det er faktisk ikke tilfellet. Det er nemlig sånn at det kan være ganske stor forskjell på hva ulike lån koster og hva du kan få ut av det. Det finner man dog som regel først ut av når man begynner å sammenligne grundig. Det kan man gjøre på flere måter.

lån

Èn måte man kan sammenligne lån på nettet på, er å gå inn på hver eneste bank eller lånesteds sin hjemmeside for å se hva de eventuelt kan tilby og hvilke vilkår som gjelder for lån. Problemet med denne metoden er jo bare at man enkelt kan glemme noen, og det er vanskelig å holde oversikt. Det er bedre hvis man har alt på et sted og kan sammenligne. 

Swiftbanker er en type tjeneste som er blitt svært populær, nettopp fordi man kan sammenligne flere lån og typer av lån på èt sted. Her kan du få en oversikt over alle de lånene som finnes på markedet i den kategorien du er på jakt etter, lese mer om lån og se på vilkår for de ulike lånene. Du kan også tydelig se låneeksempler som gjør at du får et inntrykk av hva lånet reelt sett kan komme til å koste. 

Har du tenkt på refinansiering? 

En type lån som man også kan sjekke hvis man har flere små gjeldsposter og lån, er det som heter refinansiering eller samlelån. Denne typen lån er laget for å samle alle gjeldspostene i èt større lån, og gi mye bedre oversikt over gjeldssituasjonen. Da har man bare èn regning å betale i måneden som har med forbrukslån å gjøre, og det kan også i enkelte tilfeller være billigere å samle flere lån.