Vi lever i et fjellandskap, og derfor er det heller ikke så rart at det er mye fjell og stein i hager rundt omkring i landet. Det kan dog føre til noen problemer, hvis man vil rydde opp. Her kan du lese mer om hvordan du får bukt med det. 

Bruk riktig verktøy

Når man skal rydde og renske stein og fjell i hagen, er det veldig viktig at man bruker det riktige verktøyet. Det er nemlig sånn at stein og fjell er svært hardt materiale, og da krever det en del kraft for ikke å ødelegge verktøyet – eller komme til å skade seg. Når man skal rydde fjell og renske, så er det for eksempel veldig lurt å bruke renskespett, som du kan se på https://www.alupro-n.no/renskespett.html. Det smarte med renskespett, er at de er laget i aluminium, og da får du noen særdeles gode egenskaper i det verktøyet du bruker. Aluminium er nemlig et svært sterkt og holdbart materiale, samtidig som det er veldig lett. Dermed får du et lett kvalitetsverktøy som kan klare jobben. 

Gjør steinete områder til bruksområder

Det er dog mulig å bruke de steinete områdene når du har fått rensket og ryddet. Det er for eksempel et utrolig fint sted å ha terrasse – kanskje oppå et berg eller på en flat stein? Det er mange muligheter, og hvis man ser muligheter i de steinete områdene i stedet for bare utfordringer, så er det mye lettere å komme i gang. Det er en god ide å planlegge godt før du begynner, og finne det verktøyet du trenger for å komme i gang. Når du har gjort det, så er det bare å sette i gang. Det er lurt å tenke over om du trenger en profesjonell håndverker til jobben, eller om du kan klare det selv.