En rubiks kube er på mange måter den ultimate intelligenstesten, og det er også utrolig god hjernetrim. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør prøve deg på å løse en rubiks kube og hvordan du kommer i gang. Det er nemlig fullt mulig å lære seg det, selv i voksen alder. 

Hvorfor rubiks kube?

Men hvorfor bør du egentlig prøve? Det er fordi hjernen vår trenger utfordringer for å fungere optimalt og for å kunne vedlikeholdes. Derfor kan man prøve seg på puslespill og oppgaver som gir en god utfordring, og det gir også en utrolig god mestringsfølelse når man får det til. For det er ikke umulig å løse kuben, det går faktisk enklere enn mange tror når man har knukket koden. Og når det er gjort, så kan man prøve å løse den på tid, eller kanskje til og med gå videre til andre kuber som https://mastercubestore.no/60-megaminx

Noe av det som gjør rubiks kube til fantastisk hjernetrim, er at man kan ta den med seg overalt. Det er enkelt å putte den i lommen eller vesken, og så kan du når som helst fiske den frem når du kjeder deg eller har lyst til å bryne deg litt på noe. Det er perfekt for deg som trenger en liten digital pause. Det blir nemlig fort mye mobil og mobilspill, og da kan en rubiks kube være den perfekte avlastningen. Men hvordan lærer man seg egentlig å løse den? 

Slik kan du lære å løse kuben 

Det er mange muligheter for deg som vil lære deg å løse diverse kuber. Det er nemlig sånn at det er et stort miljø online som løser rubiks kuber, ja, det er til og med mesterskaper. I tillegg kan man enkelt finne gode YouTube-videoer og tutorials på sider som spesialiserer seg på å selge kuber. Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.