editorial

Når man skal legge tak, er det svært viktig at man finner en type tak som passer perfekt til den konstruksjonen man skal legge det på. Det er også et spørsmål om personlig smak og preferanser, og om å velge det som er praktisk og holdbart. Det skal vi se litt nærmere på her, kanskje er det noen taktyper du ikke har vurdert enda? 

Har du vurdert et plasttak? 

Trapesplater

Trapesplater av polykarbonat og andre typer smarte plasttak, kan være en god ide å vurdere når du skal legge nytt tak. De har nemlig noen egenskaper om tradisjonelle taktyper ikke har på samme måte. Det er nemlig sånn at man kan få plastsak som er gjennomsiktige i ulik grad, og dermed kan slippe inn dagslys gjennom taket, uten å benytte seg av glass. Dermed kan man bruke garasjen som arbeidsverksted på dagtid, uten å bruke kunstige lyskilder, og det samme gjelder i et gjestehus eller skur. Kanskje er det akkurat det du mangler? Det e lurt å sjekke ut nye og spennende materialer når du skal legge nytt tak, og ikke bare vurdere tradisjonelle materialer som teglstein eller takpapp. 

Velg riktig stil

Men det handler helt klart også om å velge riktig stil på taket, i forhold til den konstruksjonen du skal legge tak på. Det kan være at takpapp kanskje ikke er ideelt til en flott hvitmalt villa eller hytte på sørlandet, og det kan være litt lurt å se på omgivelsene også, hva som eventuelt passer inn, før du velger. Det er mange veier å ta, og det er lurt å velge helt riktig for å få det uttrykket du ønsker. Varighet er også en viktig faktor når det kommer til tak, og det kommer an på hvilket materiale du velger. Noen materialer varer i flere tiår, ja til og med generasjoner, og andre skal utskiftes oftere.