editorial

Det er vanskelig å finne balansen med den perfekte garderoben som fungerer hele året. Noen blir helt forskjellige personer om våren og vinteren, fordi stilen er så forskjellige. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du får en sammenhengende garderobe som kan fungere i flere sesonger. 

Få oversikt over hva du har

image

Det er altså ikke noen vits i å ha en fullstendig motstridende garderobe, når du kan sette sammen en garderobe som er sammenhengende og som fungerer hele året med bare få justeringer. Da får du brukt hele garderoben din, og du har ikke plagg som bare henger til pynt mesteparten av året. Det er jo sånn at vi lever i et land og et klima der man ofte har bruk for lag på lag – dette gjelder både om sommeren og om vinteren, og derfor kan det være en god ide å investere litt ekstra i basisplagg som kan brukes til nettopp dette. Fokuser på gode naturmaterialer som silke, cashmere og merinoull, så du får plagg som ser bra ut og holder deg varm. 

Det er lurt å skaffe seg et godt overblikk over garderoben, så man vet akkurat hva man har, og hva man trenger av ‘nøkkelplagg’ for å få garderoben til å gå opp, til å fungere. Det er også lurt å investere litt i plagg som man bruker mye. Det gjelder altså ting som basisplagg, men også ytterjakker som er ditt ‘ansikt’ utad i alle de kalde månedene. Det skal vi se litt på nå. 

Husk yttergarderoben 

Det er nemlig viktig å ikke glemme yttergarderoben, og kanskje investere litt ekstra i ytterjakke dame. Med en flott yttergraderobe føler man seg også fin når man må dekke til det man har på seg for å holde seg varm. Det er lurt å lete litt ekstra for å finne et par ytterjakker som passer til stilen og litt forskjellige temperaturer.